loader image

Press information

Doloris is een creatief complex bestaande uit een ‘climb-through’ kunstbeleving en een gigantische Rooftop bar in Tilburg. Doloris opende haar deuren voor het publiek op 17 mei 2019.

TILBURG
Doloris’ Meta Maze
is het surrealistische kunstdoolhof van Tilburg. Gebouwd door de makers Karmanoia prikkelt het je zintuigen zodanig dat het kan leiden tot een nieuwe kijk op de wereld. Een surrealistisch doolhof van 400 m2, boordevol kunst en een hoog ‘Alice in Wonderland’ gehalte. Met 40 kamers is Meta Maze de enige “immersive art-experience” van deze omvang in Europa en uniek in de wereld.

Doloris’ Rooftop
Daarboven vind je Doloris’ Rooftop. Op deze unieke locatie als verbinding tussen de Spoorzone en het centrum kunt u ontspannen en genieten van de skyline van Tilburg. Het rooftop restaurant samen met het dakterras (inclusief 360° uitzicht) maakt Doloris één van de grootste rooftops in de Benelux. De keuken serveert wereldse smaken in een all-day menu. Dit is de plek in Tilburg waar comfort food creatief wordt gepresenteerd in een verscheidenheid van kleine gerechten.

UTRECHT (opening 2024)
Doloris werkt aan een nieuwe kunstinstallatie in de wijk Wisselspoor in Utrecht. Net als in Tilburg gaan we een bijzonder restaurant creëren dat verbonden is met het kunstdoolhof. In samenwerking met Utrechtse kunstenaars maken we het nieuwe doolhof dat bijna twee keer zo groot wordt als Tilburg.

Wil je op de hoogte blijven en als eerste verdwalen in deze compleet nieuwe wereld? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Bekijk:
Opening trailer 2019

The Making-of: Doloris.
In vijf afleveringen van ongeveer vijf minuten vertellen we het verhaal van Doloris. Vanaf het prille begin in Berlijn, tot aan de opening van het complex in Tilburg in 2019.
Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5

Presskit
Hieronder kun je de presskit downloaden met foto’s van Meta Maze en de Rooftop. De foto’s mogen gebruikt worden voor publicatie mits de juiste credits worden gebruikt. Deze zijn opgenomen in een document en worden vermeld in de bestandsnamen.
Download presskit

Contact pers and communicatie
itsme@doloris.nl