loader image

Not every question has an answer, but these do.

Veelgestelde vragen Rooftop

Utrecht, here I come... (2024)

In 2024 openen we een nieuw kunstdoolhof en restaurant in Utrecht. Wil jij als eerste verdwalen? Schrijf je hier in.

Hoe maak ik een reservering voor een grote groep?

Als je met een particuliere groep groter dan 8 personen wilt reserveren, dan kun je dat hier doen.

Wil je een zakelijk groepsuitje organiseren? Klik dan hier.

Kan ik Rooftop tegoed als cadeau geven?

Het is mogelijk om credits voor de Rooftop te bestellen. 1 credit is gelijk aan 1 euro. Je kunt het cadeau hier kopen.

Waar is Doloris?

Ons adres is: Spoorlaan 21, 5038CB Tilburg

Er is geen parkeergelegenheid bij onze locatie. Navigeer naar het adres van een van de betaalde parkeerplaatsen in het centrum:
Parkeergarage Pieter Vreedeplein; Telegraafstraat 20, 5038 BM Tilburg.
Parkeergarage 013 Tivoli; Heuvel 3, 5038 CN Tilburg.

Doloris ligt direct naast het Centraal Station van Tilburg. Verlaat het station aan de stadskant en ga naar links. Doloris bevindt zich aan je linkerhand na 500 meter.

Wat zijn de openingstijden van de Rooftop?

Je kan de openingstijden van de Rooftop hier vinden.

Wat is het menu van de Rooftop?

Doloris’ Rooftop serveert wereldse smaken. Streetfood, creatief gepresenteerd in uiteenlopende kleine gerechten. In combinatie met bruisende cocktails en een prachtig uitzicht. Je kan het menu hier bekijken.

Moet je door de Meta Maze om de Rooftop te bezoeken?

Nee, je bent altijd welkom op de Rooftop. Hier heb je geen tickets voor nodig.

Kan ik de Rooftop bezoeken als het slecht weer is?

Ja, absoluut. We hebben ook een prachtig binnenrestaurant waar je droog kunt zitten. Dus ook op regenachtige dagen kun je gewoon genieten van de skyline van Tilburg.

Zijn honden toegestaan op de Rooftop?

Helaas zijn honden niet toegestaan op de Rooftop, met uitzondering van hulphonden.

Veelgestelde vragen Meta Maze

Utrecht, here I come...

In 2024 openen we een nieuw kunstdoolhof en restaurant in Utrecht. Wil jij als eerste verdwalen? Schrijf je hier in.

Waar is Doloris?

Ons adres is: Spoorlaan 21, 5038CB Tilburg

Er is geen parkeergelegenheid bij onze locatie. Navigeer naar het adres van een van de betaalde parkeerplaatsen in het centrum:
Parkeergarage Pieter Vreedeplein; Telegraafstraat 20, 5038 BM Tilburg.
Parkeergarage 013 Tivoli; Heuvel 3, 5038 CN Tilburg.

Doloris ligt direct naast het Centraal Station van Tilburg. Verlaat het station aan de stadskant en ga naar links. Doloris bevindt zich aan je linkerhand na 500 meter.

Wat zijn de openingstijden van de Meta Maze?

Je kan de openingstijden van de Meta Maze hier vinden.

Mag ik samen met mijn vriend(in) de Meta Maze betreden?

Je kunt samen naar de Meta Maze komen, maar je betreedt de Meta Maze individueel. Dit is een belangrijk onderdeel van de ervaring. Je verkent het doolhof dus individueel. Het is wel mogelijk dat je elkaar tegenkomt als je binnen bent.

Kan ik mijn spullen meenemen in de Meta Maze?

Bij aankomst op onze locatie kunnen alle telefoons en (smart)horloges, tassen, jassen en accessoires worden opgeborgen in een gehuurde locker, die je huurt voor €2,50. De kluisjes kunnen alleen worden gehuurd door middel van contactloos betalen met je pinpas. Grote rugzakken en laptoptassen (15″ en hoger) passen niet in de kluisjes. Laat deze tassen alstublieft thuis. Let op: als je meer dan alleen een jas meeneemt, bijvoorbeeld een rugzak, is het verplicht een kluisje te huren.

Als je je telefoon/horloge in bezit wilt houden, kun je een Yondr-case gebruiken. Dit hoesje kan alleen aan het einde van de ervaring weer worden geopend. Het gebruik van Yondr-case is gratis.

Wat is de prijs van een ticket?

Een ticket voor Doloris’ Meta Maze varieert tussen €19 en €25, afhankelijk van de dag van de week en het seizoen van het jaar.

Online kan je maximaal 8 tickets bestellen. Wil je met meer dan 8 personen komen, neem dan contact met ons op via ons groepsformulier. Let op: het is niet mogelijk ons met een groep te bezoeken in het weekend. Groepsboekingen zijn alleen mogelijk van maandag t/m vrijdag.

We accepteren geen studentenkaarten of de museumjaarkaart. We werken wel samen met de CJP-pas. Tickets kunnen via hun website worden aangeschaft.

Wanneer kan ik de Meta Maze niet bezoeken?

Let op: de Meta Maze is een individuele ervaring.

Doloris’ Meta Maze is niet toegankelijk wanneer je:

 • zwanger bent
 • gevoelig bent voor epileptische aanvallen
 • lichamelijk en/of mentaal instabiel bent
 • in een rolstoel zit
 • onder de 12 jaar bent
 • claustrofobisch bent of angst hebt voor kleine, donkere ruimtes
 • een angststoornis hebt
 • onder de invloed bent van alcohol of stimulerende middelen
 • nachtblind bent/slecht in het donker ziet

De Meta Maze kan fysiek uitdagend zijn. Je ontdekt de Meta Maze klimmend en kruipend. Binnenin zijn er genoeg ruimtes om uit te rusten als je uitgeput raakt.

Helaas is de Meta Maze niet voor iedereen geschikt of toegankelijk. Om het doolhof te betreden moet je in goede fysieke conditie zijn.

Hoe lang duurt de ervaring?

Je kunt zo lang in de Meta Maze dwalen als je wilt. De geschatte tijd ligt tussen de 30 en 60 minuten.

Is het eng?

De Meta Maze is helemaal niet bedoeld om eng te zijn, maar juist om al je zintuigen te prikkelen. Er zijn binnen geen acteurs of elementen om je te laten schrikken.

Wat is de minimale leeftijd?

De minimumleeftijd om de Meta Maze te bezoeken is 12 jaar. We hebben voor deze leeftijd gekozen omdat het een individuele ervaring is en kinderen vanaf 12 jaar dit alleen kunnen ervaren.

Er is geen maximum leeftijd, als je lichamelijk fit bent, kun je de Meta Maze bezoeken.

Moet ik geblinddoekt worden?

Ja, dit is verplicht. Dit maakt deel uit van de ervaring. Iedereen die Doloris’ Meta Maze bezoekt wordt geblinddoekt.

Zodra je de Meta Maze betreed, wordt je blinddoek afgedaan en begint jouw reis.

Wat voor kleren kan ik het beste aantrekken?

Wij raden je aan comfortabele kleding te dragen waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Draag niet je beste en nieuwste kleren. Omdat de Meta Maze fysiek uitdagend is, zijn er enkele beperkingen aan je outfit.

 • Draag stevige schoenen; geen hoge hakken of slippers.
 • Draag kleding waarin je makkelijk kunt bewegen.

Doordat je fysiek bezig bent, kan je het warm krijgen in het doolhof, je kunt dus het beste een t-shirt dragen. Je bent binnen aan het kruipen en klimmen, daarom zal een lange broek het meest comfortabel zijn tijdens de ervaring. Let op: trainingspakken of voetbalshirts zijn niet toegestaan op de Rooftop, dus als je na je ervaring de Rooftop wilt bezoeken, raden wij je aan deze kleding niet te dragen.

Kan ik mijn tijdslot wijzigen of annuleren?

Tickets worden op een specifiek timeslot geboekt. De plekken worden persoonlijk voor je gereserveerd en kunnen niet meer op de dag zelf gewijzigd worden.

Het is mogelijk om maximaal 24 uur (1 dag) voor je bezoek de datum en tijd te wijzigen. Neem contact op via support@globalticket.nl als je een nieuw tijdslot wil kiezen, bel naar 020 244 287 7 of vraag aan wijziging aan via de website. Je kunt Global Ticket, onze ticketingprovider, dagelijks bereiken van 9.00 tot 16.00 uur.

Wanneer je bezoek in minder dan 24 uur plaatsvindt, kun je de reservering niet meer wijzigen. Als je je tijdslot niet kunt halen, vervallen je tickets.

Tickets op een tijdslot kunnen niet worden geannuleerd na aankoop, tenzij je de ‘mogelijkheid tot annulering’ bij je tickets hebt gekocht. Met de mogelijkheid tot annulering heb je de optie om je tickets tot 5 minuten voor je reservering begint te annuleren en restitutie van de tickets te ontvangen door een mail te sturen naar refunds@globalticket.nl. De 2 euro die je per ticket betaalt voor de mogelijkheid tot annulering is niet inbegrepen in de terugbetaling.

Kan ik tickets kopen aan de deur?

Je kunt kaartjes kopen bij de incheck-zuilen op onze locatie, maar er kan een kans zijn dat er geen beschikbare timeslots zijn. Om teleurstelling aan de deur te voorkomen raden wij je aan je tickets van tevoren online te kopen.

Moet ik de Meta Maze en de Rooftop apart reserveren?

Ja, je moet twee keer reserveren als je beide wilt bezoeken. Wij raden je aan om ongeveer 1,5 uur vrij te laten tussen je bezoek aan de Meta Maze en je bezoek aan de Rooftop. Je bezoekt bijvoorbeeld Doloris’ Meta Maze om 16:00 uur en je reserveert de Rooftop om 17:30 uur. De gemiddelde tijd die je in de Meta Maze doorbrengt is ongeveer 30 tot 60 minuten.

Kan ik een reservering maken voor een grotere groep dan 8 personen?

Als je met een groep groter dan 8 personen wilt reserveren, dan kun je dat hier doen.

Let op: het is niet mogelijk om dit in het weekend te plannen. Dit is logistiek niet haalbaar en gaat ten koste van de ervaring die wij willen bieden.

Kan ik de ervaring als cadeau geven?

Het is mogelijk om de ervaring als cadeau te geven met een unieke giftbox. Je kunt de giftbox hier kopen.

Hoe lang blijft de Meta Maze in Tilburg?

Doloris’ Meta Maze is geen pop-up, maar permanent. We zijn open tot in de eeuwigheid.

Waar kan ik overnachten in Tilburg?

Kom je van heel ver weg, of ben je van plan om gewoon in Tilburg te blijven, dan heeft Doloris een mooie selectie gemaakt van twee hotels en een hostel in Tilburg om het je gemakkelijker te maken.

Van der Valk Hotel
Valk Exclusief hotel. Met 148 hotelkamers, 10 kamers, een restaurant, een bar, een moderne fitnessruimte en een dakterras heb je hier een geweldige tijd en kom je niets tekort.

Hostel Roots
Het prachtige rijksmonument en voormalig bankgebouw ligt op een steenworp afstand van het Centraal Station. Hostel Roots heeft nu ook een Tiny House in de Spoorzone.

Mercure Hotel
Mercure Hotel Tilburg Centrum ligt in het centrum van Tilburg. Er zijn moderne kamers beschikbaar met satelliettelevisie en een minibar. Er is ook een gezellig terras aan de straatkant.

Wie zijn de makers van de Meta Maze?

Doloris’ Meta Maze is gebouwd door het kunstcollectief KARMANOIA en andere (inter)nationale kunstenaars.

Om positieve impulsen op de menselijke waarneming te genereren, creëert Karmanoia onderdompelende omgevingen, zoals Peristal Singum in Berlijn. Door de diepe creatieve behoefte van de mens, voorzien zij de wereld van kunstinstallaties.

Karmanoia is een artistiek collectief en in de afgelopen 15 jaar heeft hun cultureel platform gefunctioneerd als een broedplaats voor mensen met allerlei talenten.

Via Karmanoia hebben muzikanten, uitvoerders, bouwers en visionairs hun potentieel ontdekt door zich te verbinden met anderen met vergelijkbare verlangens.